Welkom in Maison Le Bonheur

Bienvenue!

U bent te gast in Maison Le Bonheur. Neemt u alstublieft de tijd om bijgaande informatie door te lezen, zodat u optimaal kunt genieten van uw verblijf. Wij wensen u een prettig verblijf.

Inhoudsopgave

Contactgegevens

Als u ooit in een stressvolle of dringende situatie terechtkomt en hulp nodig heeft, willen we u graag laten weten dat we er voor u zijn. Wij bieden u graag ondersteuning en zorg, ongeacht de tijd of dag. Onze 24×7 noodtelefoonlijn is altijd beschikbaar voor onmiddellijke hulp op +31618797979 of +31614895123.

Voor minder dringende zaken zijn wij beschikbaar via Whatsapp op +31618797979 of per e-mail op info@xipio.nl. Wij zetten ons in om uw vragen snel en efficiënt te beantwoorden.

Internet en telefonie

Het hele huis en de tuin bieden draadloze internettoegang. Om verbinding te maken met het netwerk, kunt u de onderstaande netwerknaam met wachtwoord gebruiken.

Het is bereik voor uw mobiele telefoon is niet altijd dekkend, middels de zendmasten, in Frankrijk. Wanneer mogelijk, raden we u aan om de “WiFi-bellen” functie van uw telefoon te activeren. Neem contact op met uw provider of raadpleeg de handleiding van uw telefoon om te leren hoe u dit kunt doen.

				
					SSID: Bonheur-Guests
Code: 5L0WG8LzDW
				
			

Robot grasmaaier

Onze robot grasmaaier, Bonheurtje genaamd, maait dagelijks het gras. Zodat het gazon er netjes uit blijft zien. Hij probeert dit zo zachtjes mogelijk voor u te doen. Hij houdt rekening met (spelende) kinderen en objecten op het gras, waardoor het volledig veilig is.

Het is echter niet toegestaan om op de robot grasmaaier te zitten, omdat hij dat niet prettig vindt. Ook houdt hij er niet van om aangeraakt of opgepakt te worden. Na het maaien keert hij terug naar de oplaadplek. Het is belangrijk dat er geen objecten geplaatst worden (of in de buurt zijn) van deze plek.

Huisregels

Wij willen graag dat iedereen een geweldig verblijf heeft, zowel u alsook de gasten die na u in Maison Le Bonheur zullen verblijven. Om dit mogelijk te maken, willen wij u vriendelijk vragen om op de volgende dingen te letten: 

1

Huisdieren zijn niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan in huis, ongeacht hoe klein of schattig ze ook mogen zijn. Dit is om ervoor te zorgen dat mensen met allergieën ook van het verblijf kunnen genieten.
2

Rookvrije accommodatie

Wij hebben een rookbeleid binnen onze accommodatie. Het gebruik van rookwaren, zoals (maar niet beperkt tot): (e-)sigaretten, vapes of waterpijpen binnenshuis is niet toegestaan. Het staat u echter vrij om buiten te roken, zolang u minstens 10 meter afstand van het gebouw/gevel houdt (brandvoorschrift verzekering). En vergeet niet om uw rookwaren te doven in een (as)bak gevuld met water.
3

Open vuur

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen (en brand te voorkomen), vragen wij u vriendelijk om alleen vuur te maken op de daarvoor aangewezen plaatsen (openhaard en buitenhaard/bbq) onder toezicht van een volwassene. Daarnaast verzoeken wij u om binnenshuis geen kaarsen aan te steken.
4

Als er iets stuk gaat

Wij begrijpen dat ongelukken kunnen gebeuren en soms dingen kunnen breken. Laat ons alstublieft zo snel mogelijk weten als u tijdens uw verblijf enige schade tegenkomt of (per ongeluk) veroorzaakt. We zullen ons best doen om snel een oplossing te vinden en ervoor zorgdragen dat uw verblijf zo comfortabel mogelijk is. Wie weet kunnen we het direct (laten) herstellen.
5

Afvalscheiding Frankrijk

Wist je dat er in Frankrijk een paar speciale regels zijn? Het goede nieuws is dat het niet heel ingewikkeld is. Het enige wat je hoeft te onthouden is dat er twee containers zijn - een voor restafval en een voor verpakkingsmateriaal. Voor het restafval is het verplicht om het in een gesloten (!) vuilniszak in de bruine container te deponeren. Voor het verpakkingsafval moet het juist los in de gele container of de kleine groene containers. Op deze containers staat dit ook nog vermeld (voorzijde huis). Zo simpel is het! Als je deze regels even in gedachten houdt, zorg je dat je geen boete riskeert.
6

Let's party (NOT!)

Natuurlijk kunnen jij en je geregistreerde gasten een geweldige tijd hebben! U moet echter wel op de hoogte zijn van het feit dat lokale voorschriften feesten met niet-geregistreerde gasten verbieden.
7

Respecteer onze buren

Wij hebben zowel links als rechts geweldige buren die echt gemakkelijk in de omgang zijn, daarom vragen wij van u ook dezelfde vriendelijkheid.Wij weten dat u zult genieten van de fantastische cultuur in het dorp, dus we vragen u om -net als een echte Fransoos- een respectvol "Bonjour" te doen naar onze buren als u langs hen loopt. Zij zullen dit zeker waarderen.
8

Genieten van de stilte

Laten we de rust en natuurlijke schoonheid van deze opmerkelijke plek omarmen. Daarom vragen wij u om het geluid tot een minimum te beperken tussen 23:00 uur en 7:00 uur.

Gebruiksaanwijzingen

Koffiezetapparaat

Omschrijving van het apparaat

Leer de belangrijkste functies van onze geweldige koffiemachine met onze beknopte handleiding. Voor degenen die meer informatie willen, is de volledige handleiding beschikbaar om te downloaden via onze website (download hier).

Hoe zet ik lekkere koffie met de Jura Z5 Impressa?

1. Vul het waterreservoir met vers water uit de fles en zet het apparaat aan (knop A: na enkele seconden gaat het apparaat aan)

2. Plaats een kopje onder de koffie-uitloop en druk op de gewenste koffieknop.

3. Wacht tot het apparaat klaar is met malen en persen van de koffiebonen.

4. Verwijder het kopje en herhaal stap 2-3 voor meer kopjes of andere soorten koffie.

5. Reinig regelmatig de zetgroep en lekbak om te voorkomen dat er verstoppingen ontstaan.

6. Raadpleeg altijd de handleiding voor specifieke instructies over uw Jura Z5 Impressa model.

Belangrijk: Gebruik alleen water uit flessen van de supermarkt in dit apparaat. Leidingwater in Frankrijk is drinkbaar maar bevat een hoog niveau van calcium (kalk), wat storingen in het apparaat kan veroorzaken. Tevens geeft fleswater een zachtere smaak aan uw koffie.

Na elk gebruik van de melkopschuimer is het belangrijk om het kort door te spoelen (knop C). Dit voorkomt dat melk opdroogt in het slangetje en in het apparaat.

Omschrijving van het apparaat
1. Lekbakje
2. a) Rooster
b) Kopjesplateau
3. Koffieafvalbakje met tank
4. a) One Touch Cappuccino-mondstuk* lange uitloop
b) One Touch Cappuccino-mondstuk* korte uitloop
5. Waterreservoir met draaggreep en vulpeilindicatie
6. Afdekking watertank
7. Afdekking bonenreservoir en kanaal voor gemalen koffie
8. Aromadeksel
9. Vulopening voor voorgemalen koffie
10. Bedieningspaneel
11. In hoogte verstelbare koffie-uitloop
12. In hoogte verstelbare heetwateruitloop
13. Verlichting van de kopjes
14. Draaiknop instelling maling
15. Netschakelaar
16. a) Isoleer-melktankje
b) Edelstalen isoleer-melktankje
* hieronder cappuccino-mondstuk genoemd

 


A Schakelaar Aan/ Uit
B Rotary Switch
C Onderhoudstoets
D Keuzeknop melk
E Keuzeknop Cappuccino
F Keuzeknop koffie speciaal
G Keuzeknop heet water
H Tekstdisplay
I Grafisch display
J Keuzeknop 1 Espresso
K Keuzeknop 2 Espresso
L Keuzeknop 1 koffie
M Keuzeknop 2 koffie

Combi-oven

Het bedieningspaneel

Informatie object

Het complex

 • Bouwjaar: 1837
 • Renovatie: 2021-2023
 • Aantal verdiepingen hoofdgebouw: 1
 • Totaal aantal slaapkamers: 5 (tweepersoonskamers: 3, driepersoonskamers: 2)

Beschikbare faciliteiten

 • 24 uur inchecken
 • Wasmachine aanwezig
 • Parkeerplaats (privé)
 • Barbecue/Tuinhaard aanwezig
 • Douche begane grond
 • Bad eerste etage
 • Verwarming individueel te regelen
 • Vaatwasmachine
 • Koel/Vries combinatie
 • Magnetron/oven
 • Espressomachine (volautomatisch)
 • Toilet (3x)

Entertainment

 • Buitenzwembad
 • Kinderzwembad: Niet beschikbaar
 • Ligstoelen
 • Jeu-de-boulesset
 • Badmintonset
 • Zonneterras met loungebank
 

Afstand tot externe faciliteiten 

 • Winkelmogelijkheden: 5 km
 • Restaurants: 7 km
 • Openbaar vervoer (bus): 0.5 km
 • Dichtstbijzijnde grote stad (Vesoul): 30km 

Leuke uitjes

Ontdek inspirerende uitstapjes op onze website (maisonlebonheur.nl) onder het menu: uitstapjes. Brocante markten zijn niet alleen afhankelijk van het weer, maar hun succes wordt ook bepaald door het aantal bezoekers. Gelukkig kunnen wij u de laatste informatie gegeven via de onderstaande links. Verken en geniet van de unieke en antieke vondsten op de Brocantes in juli 2023 en augustus 2023, in de prachtige regio Haute-Saone. Deze evenementen zijn een bewijs van de schoonheid en charme van de rijke cultuur van Frankrijk, en een kans om een uniek stuk aan uw collectie toe te voegen.

Praktische informatie

Politie

Locatie en contactgegevens

Het politiekantoor van Jussey is gevestigd op een handige locatie, namelijk aan de 32 Rue Charles Bontemps. De straat is goed te bereiken en er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Als je op zoek bent naar hulp of advies, kun je terecht bij de politieagenten van Jussey. Zij staan altijd voor je klaar en zijn telefonisch bereikbaar op nummer +33384680617. Uiteraard kan je bij nood ook altijd 112 bellen.

Openingstijden

vrijdag
 • 08:00–12:00
 • 14:00–18:00
 
 
zaterdag
 • 08:00–12:00
 • 14:00–18:00
 
 
zondag
 • 09:00–12:00
 • 15:00–18:00
 
 
maandag
 • 08:00–12:00
 • 14:00–18:00
 
 
dinsdag
 • 08:00–12:00
 • 14:00–18:00
 
 
woensdag
 • 08:00–12:00
 • 14:00–18:00
 
 
donderdag
 • 08:00–12:00
 • 14:00–18:00

Brandweer

Locatie en contactgegevens

De brandweerkazerne bevindt zich in Jussey op Les Grands Champs en is te bereiken op +33384910519, naast het Europese noodnummer 112.

Ziekenhuis

Locatie en contactgegevens

Als u momenteel verblijft in Maison Le Bonheur en medische hulp nodig heeft, is er een ziekenhuis vlakbij gevestigd in Vesoul. Het ziekenhuis bevindt zich op 2 Rue René Heymes, 70000 Vesoul en ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Maison Le Bonheur. Het ziekenhuis is 24 uur per dag bereikbaar op het nummer +33384966060. In geval van een noodsituatie wordt aanbevolen om het Europees alarmnummer, 112, te bellen. We begrijpen dat situaties als deze stressvol kunnen zijn, maar wees gerust dat er adequate medische hulp beschikbaar is als u het nodig heeft.

Parkeren

Er zijn openbare parkeerplaatsen beschikbaar op het terrein van het ziekenhuis. Houd er rekening mee dat verkeer en parkeren op het ziekenhuisterrein onderhevig zijn aan de regels van de wegenverkeerswet en dat er boetes kunnen worden opgelegd voor overtredingen. Het is ten strengste verboden om buiten de aangewezen gebieden te parkeren, omdat dit de toegang tot noodvoertuigen kan belemmeren en mensen en eigendommen in gevaar kan brengen. Parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor gasten met lichamelijke beperkingen en het is verboden om ze in beslag te nemen uit respect voor degenen die ze nodig hebben. Er is echter wel een “minuut-drop”-mogelijkheid om uw hulpbehoevende medepassagier af te zetten voordat u terugkeert om uw voertuig te parkeren. Houd er rekening mee dat het ziekenhuis niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor diefstal of schade aan uw voertuig omdat de interne parkeerplaatsen onbeheerd zijn.

Huisartsen

Jussey’s huisartsen bieden uitstekende gezondheidszorg aan hun patiënten. Ze zijn goed opgeleid en hebben uitgebreide ervaring in het diagnosticeren en behandelen van medische aandoeningen.

Hoewel het waar is dat ze bijna uitsluitend Frans spreken, mag dat geen reden zijn om deze zorgzame artsen niet te bezoeken.

Hieronder een overzicht van enkele artsen.

Apotheken

Het is geweldig om te weten dat er niet één, maar twee apotheken beschikbaar zijn voor iedereen. De ervaren apothekers die werken in deze apotheken zijn altijd bereid om hulp te bieden bij al uw medische behoeften. Of u nu medicatie of gezondheidsproducten nodig heeft, u kunt erop vertrouwen dat deze apotheken de best mogelijke zorg bieden op een professionele en zorgzame manier. U kunt deze apotheken gemakkelijk vinden op de onderstaande adressen.

Pharmacie du Pays Jusséen ( CARMANTRAND GAUCHEY)

5-7 Av. Victor Hugo, 70500 Jussey

 • Maandag tm Vrijdag
  09:00 – 12:30
  14:00 – 19:30
 • Zaterdag
  09:00 – 12:00
  14:00 – 17:00
 • Zondag
  Gesloten

Pharmacie Jacquinot

19 Rue de l’Hôtel de ville, 70500 Jussey

 • Maandag
  14:00 – 19:30
 • Dinsdag tm Vrijdag
  09:00 – 12:30
  14:00 – 19:30
 • Zaterdag
  09:00 – 12:30
 • Zondag
  Gesloten

Banken en geldautomaten

In het charmante plaatsje Jussey (7km afstand) bevinden zich diverse bankfilialen waar u als klant terecht kunt voor uw financiële behoeften. Het kan echter voorkomen dat niet alle filialen voorzien zijn van een betaalautomaat. Houd er bovendien rekening mee dat het voorkomt dat Franse bankpassen voorrang krijgen op de verwerking van biljetten. In dat geval kan het handig zijn om meerdere kleine coupures te pinnen om zo toch voldoende contant geld tot uw beschikking te hebben. Bij vragen over betalingen of overige bankzaken staan de vriendelijke medewerkers van de banken in Jussey graag voor u klaar om u te adviseren en te assisteren.

Autoreparaties

Als u ooit voertuighulp nodig hebt in de omgeving, zijn er een paar opties beschikbaar voor u. Ten eerste, als u een ANWB-lid bent, kan u hulp via deze organisatie zoeken. Anderzijds staat de lokale garagist in Corre bekend om zijn betrouwbaarheid en kan worden gevonden op 5 bis Rue Maurice Boulanger, 70500 Corre. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de culturele waarden van de Fransen, vooral als het gaat om feestdagen en sluitingstijden. Daarom wordt aanbevolen om vooraf te plannen en indien mogelijk vooraf contact op te nemen met de door u gekozen aanbieder om ervoor te zorgen dat u tijdig en efficiënte service krijgt. 

Tankstations

Als u van plan bent om uw tank te vullen in het stadje Jussey, dan zijn er maar liefst drie benzinestations beschikbaar. De meest betrouwbare optie is het Intermarchee station op 72 Rue de la Libération, dat 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend is en zelden zonder brandstof zit. Helaas accepteert dit station geen contactloze betalingen.

Het Avia-station, gelegen aan de Av. de la Gare, is op zondag gesloten en op alle andere dagen geopend van 8:30 uur tot 18:00 uur. Dit is het enige station in Jussey waar je E98 kunt tanken.

Een andere optie is het Carrefour-station op 35 Av. de Verdun, dat de klok rond geopend is, maar soms zonder E95 brandstof kan zitten. Met al deze opties beschikbaar, kun je het tankstation kiezen dat het beste bij je behoeften past en genieten van zorgeloos bijtanken tijdens je verblijf in Maison le Bonheur.

Nog even een tip: De meeste tankstations staan het niet toe om jerrycans met brandstof te vullen, maar soms kun je bij de kantoorruimte van het tankstation het even vragen en dan laten ze je soms een jerrycan van maximaal 5 liter vullen.

Hybride en volledig elektrische auto's

Bij Maison Le Bonheur heeft u de handige optie om uw auto op te laden zonder gedoe. U kunt uw auto opladen met onze laadpaal.

Deze laadpaal wordt geactiveerd op uw verzoek. De kosten van het opladen zijn u ter kennisgegeven bij de bevestiging van activatie van de laadpaal. De borg zal verhoogd worden om hiermee achteraf de kosten per kWh te verrekenen.

Toegangssloten

Openen vanaf buiten

Maison le Bonheur is toegankelijk via een slim deurslot. Een code wordt enkele dagen voor uw verblijf via SMS naar u verzonden, waarmee u toegang krijgt tot het pand. U vindt een toetsenbord bij de ingang, waar u een zescijferige code kunt invoeren. Zodra deze is ingevoerd, zal het deurslot tweemaal draaien en kunt u de deur openen. Houd er rekening mee dat als u de deur probeert te openen voordat het slot volledig is gedraaid, de beveiligingsmodus wordt geactiveerd en u de code opnieuw moet invoeren.

Openen vanaf binnen

Het is belangrijk om op te merken dat het huis een functie heeft waarbij de voordeur automatisch op slot gaat rond 22:00 uur elke avond. Dit betekent dat als je van plan bent om na deze tijd naar buiten te gaan, je de deur handmatig moet ontgrendelen door de ronde grijze knop twee keer tegen de klok in te draaien. Het kan wat moeite kosten om de knop te draaien, maar als het eenmaal is gedaan, kun je gemakkelijk de deur openen en de woning verlaten. Deze functie is geïmplementeerd om de veiligheid van de bewoners van het huis te waarborgen.

Het is belangrijk om te weten dat deze manier van openen bijzonder nuttig is in situaties waarin het automatische ontgrendelingsmechanisme niet correct functioneert of bij stroomuitval. Onthoud daarom deze methode als handige back-up om u en uw medereizigers veilig te houden.

U kunt tevens eenmaal op de ronde knop drukken om de deur te ontgrendelen.

Sluiten vanaf buiten

Als u van plan bent om de veiligheid van uw huis te waarborgen, delen we graag enkele nuttige tips met u. Om de woning effectief af te sluiten van buitenaf, raden we aan om de deur stevig te sluiten en op de ‘<‘ knop op het toetsenbord bij de ingang te drukken. Zodra dit is gebeurd, hoort u na enkele momenten dat de deur automatisch op slot gaat.

Deze eenvoudige procedure zal helpen om ervoor te zorgen dat uw huis te allen tijde beschermd is.

Sluiten vanaf binnen

Om de deur handmatig van binnenuit op slot te doen, hoef je alleen maar de grijze knop een paar keer met de klok mee te draaien. Met deze eenvoudige handeling wordt de deur vergrendeld en heb je de gemoedsrust dat je veilig en beschermd bent. Door de knop te draaien, activeer je het slotmechanisme dat in de deur is ingebouwd, wat een robuuste en betrouwbare functie is om ongewenste bezoekers buiten te houden. Het is belangrijk om te weten dat deze manier van vergrendelen bijzonder nuttig is in situaties waarin het automatische vergrendelingsmechanisme niet correct functioneert of bij stroomuitval. Onthoud daarom deze methode als handige back-up om u en uw medereizigers veilig te houden.

Wat ook kan is tweemaal op de ronde knop drukken om de deur te vergrendelen.

Inventarisatielijst

In de lijst hieronder vindt u een inventarisoverzicht. De prijs vermeld in de laatste kolom is de waarde die wordt gehanteerd bij vervanging van het desbetreffende item.

Inventarisatielijst 07-2023

Generated by wpDataTables