E-mailadres

info@xipio.nl

Belvédére des quatre lacs

Belvédére des quatre lacs

Belvédére des quatre lacs

Wat is de Belvédère des Quatre Lacs

Belvédère des Quatre Lacs is een prachtige bestemming op 900 meter hoogte. Het biedt adembenemende panoramische uitzichten over de Jura heuvels en vier verborgen gletsjermeren: Ilay, Narlay, Petit en Grand Maclu. Bezoekers kunnen genieten van een verbluffende kleurendisplay die met de seizoenen verandert, variërend van rustgevende pasteltinten tot diepere tinten turquoise en khaki. De groene tinten van dit natuurwonder beloven bezoekers te betoveren en te captiveren. Dit unieke landschap is perfect om onvergetelijke herinneringen en ervaringen te creëren. Als dit te overweldigend of te ver is, kunt u de Bronnen van Saint Remy bezoeken als een geweldig alternatief.

lekker ontspannen

Locatie

Als je zin hebt in een dagtrip vanuit Maison Le Bonheur, raden wij de Vier Blauwe Meren van harte aan. Hoewel het meer dan 2,5 uur rijden is, is het zeker de moeite waard voor het adembenemende landschap en de outdoor avonturen. Je kunt wandelen of fietsen op goed onderhouden paden en genieten van prachtige uitzichten op kristalhelder blauw/groene water. Laat de afstand je niet weerhouden - de Vier Blauwe Meren zijn werkelijk uniek en onvergetelijk.

De wandelroute voor de echte stappers

Start

Vanaf de rotsachtige bar die de overgang van het merengebied naar het plateau van Grandvaux markeert, komen de top van de Aigle en het uitzichtpunt van de Vier Meren tevoorschijn tijdens een wandeling door het bos en langs het meer. “Plaatsnamen die teruggaan tot de Druïden, het pad van een klooster onder het water van het Ilay-meer, het cirkelen van roofvogels op de overblijfselen van het Château de l’Aigle. U bent in Charles Nodier’s “Klein Schotland”… Waar legendes worden geboren! Marc Forestier (editie Dakota, Wat te doen in het Regionaal Natuurpark van de Haut-Jura)

Parking du pic

Vanaf de PARKING DU PIC klimt het rotsachtige pad (gele markering) in noordelijke richting naar de voet van de top door prachtig droog grasland. Een steile klim (witte en rode markering) over 200 m leidt naar de PIC DE L’AIGLE. Het pad loopt verder naar het noordoosten, kronkelend langs de beboste heuvelrug. De route loopt twee keer over een bosweg en bereikt het Belvédère des Trois Lacs, Ilay, Grand Maclu en Petit Maclu.

Rand van de bergkam

Een stenig pad nog steeds aan de rand van de bergkam leidt naar de BELVEDERE DES QUATRE LACS (interpretatiepaneel) te midden van de dennenbomen, en het pad gaat rechts omhoog naar de Parking du Belvédère, onder de bosweg van het Bois de Ban. Het pad links, verlengd door een voetpad, loopt langs de bergkam die wordt gemarkeerd door reeksen kliffen, zonder er ooit in de buurt te komen. Na een snelle, glibberige afdaling bij nat weer komt het pad uit op de rand van de D75 bij Côte du Maclu.

Via het fietspad

Via het fietspad links aan de rand van de weg (gele markering) komt u bij de parkeerplaats LAC DU PETIT MACLU. Het pad loopt vervolgens langs de meren Petit Maclu en Grand Maclu in de richting van Ilay. Vanaf Le Chemin des Lacs leidt de weg links naar Les Rousselets en zijn kapel, als tussen twee bomen. Volg de weg links (witte en rode markering) om een pad te nemen dat tweemaal de D39 kruist. Het goed aangegeven pad (voormalige tramlijn) klimt geleidelijk omhoog naar de Chemin du Château. Het pad loopt vervolgens steil omhoog naar de Pied du Pic, vanwaar u terugkeert naar het vertrekpunt (gele markeringen).

Aanbevelingen

Pas op, in de winter kan de beklimming van de Pic de l’Aigle glibberig zijn omdat het bevroren is: zeker opgeven! De afdaling naar de meren is steil en soms glibberig.

Respect voor dier en natuur

Deze route doorkruist weilanden met vee, en maakt gebruik van bospaden. Om de eigenaars en boeren die u doorlaten te respecteren, en voor de rust van het vee en de wilde dieren, wordt u verzocht op de gemarkeerde paden te blijven. Gebruik de voorziene doorgangen om de hekken over te steken en zorg ervoor dat je de poorten sluit. Gelieve uw hond aan de lijn te houden als u er een heeft.

Wilde bloemen

Wilde bloemen zijn mooi, ze kunnen zeldzaam en beschermd zijn en vaak snel verwelken. Pluk ze niet! Ze zullen de volgende wandelaars plezieren. Bij bosbouwwerkzaamheden (kappen, slippen, enz.) moet u voor uw eigen veiligheid weten wanneer u moet opgeven en omkeren.

Un moment de bien-être à Bourbonne-les-Bains...
.
Crédit photo : F.BALTAZART
.
.
.
.
.
.
 #banc #parc #parcduchâteau #bourbonne #bourbonnemevoila

Un moment de bien-être à Bourbonne-les-Bains...
.
Crédit photo : F.BALTAZART
.
.
.
.
.
.
#banc #parc #parcduchâteau #bourbonne #bourbonnemevoila
...

Nous vous souhaitons la bienvenue sur l'instagram de l'Office de Tourisme de Bourbonne-les-Bains.

#bourbonnemevoila #lahautemarnerespireetinspire #bourbonnelesbains

Nous vous souhaitons la bienvenue sur l`instagram de l`Office de Tourisme de Bourbonne-les-Bains.

#bourbonnemevoila #lahautemarnerespireetinspire #bourbonnelesbains
...

Suggesties: