E-mailadres

info@xipio.nl

Fayl-Billot, de stad van het vlechtwerk

Verscholen op de grens van vier verschillende regio’s (Bourgogne, Champagne-Ardenne, Franche-Comte, Lorraine) ligt het betoverende platteland van “Le Pays du Panier”. Met een labyrint van glooiende heuvels en rustige valleien, is het gebied gevuld met beekjes die zachtjes stromen richting de Middellandse Zee. Zoals Marcel Arland, geboren in Varennes-on-Amance en bekende academicus, ooit schreef: “Le Pays du Panier is een onafhankelijk, ongekunsteld en bescheiden land – toch herbergt het een innerlijke zoetheid die een jeugdige en eeuwige geest belichaamt”. Het landschap biedt een scala aan heuvels en ravijnen waaruit vele rivieren stromen, wat zorgt voor een pittoreske omgeving ideaal om te wandelen, fietsen en paardrijden. De regio is gevuld met diverse flora en afgelegen heiligdommen voor rustige introspectie. Kom genieten van de warmte van dit pittoreske land, waar privacy, schoonheid en sereniteit perfect in balans zijn.

Vlechtwerk

De zetel van de enige Franse mandenmakerij, waar al meer dan een eeuw ambachtslieden van hoog niveau zijn opgeleid, brengt zo veel nostalgie naar boven. De ouderwetse vaardigheden die hier worden geleerd zijn zo bijzonder en worden eeuwenlang doorgegeven, van generatie op generatie. Het is fantastisch om te weten dat dit erfgoed nog steeds wordt gekoesterd en bewaard, en dat mensen nog steeds leren hoe ze deze prachtige manden kunnen maken. Als ik hier ben, voel ik me alsof ik teruggaat in de tijd, naar een periode waarin vakmanschap en opleiding zo belangrijk waren, en ik koester deze ervaringen echt.

Rommelmarkten

Laten we enthousiast worden voor augustus! In deze maand hebben we een spectaculaire Rommelmarkt garageverkoop die meer dan 130 getalenteerde professionals en inspirerende individuen samenbrengt. Met een verwachte menigte van 4.000 bezoekers.

Voorjaarsbeurs

Het bruisende voorjaarsseizoen brengt een overvloed aan spannende evenementen en festiviteiten met zich mee die alle gelukkigen die aanwezig zijn zeker zullen verrassen en boeien. Onder deze evenementen zijn de jaarlijkse Voorjaarsbeurs, die het beste en mooiste van de levendige bloesems en verse producten van het seizoen belooft te tonen. Daarnaast belooft Festi'Van, een levendige viering die een spannende Montbéliarde-competitie omvat, een leuke ervaring te zijn die iedereen kan genieten. De Montbéliarde is een ras van melkkoeien, bekend om hun indrukwekkende melkproductie en opvallende uiterlijk. . Waarom profiteer je niet van het mooie weer en ga mee op een onvergetelijke reis naar het hart van de lente?

Locatie

Whoa, houd je hoeden vast! Slechts een korte cruise van 33 km (minder dan 30 minuten met de auto) vanaf Maison Le Bonheur, struikel je over dit geweldige ambachtsdorp.

Feest St. Antoine

Elk jaar in januari hebben we de mogelijkheid om de beschermheilige van mandenvlechters, St. Antoine, te eren en te vieren. De festiviteiten vinden plaats in de steden Grenant, Bussières-les-Belmont en Fayl-Billot. De toewijding en vaardigheid van deze vakmensen zijn werkelijk inspirerend, en hun passie voor hun werk is duidelijk zichtbaar in de prachtige manden die ze maken.

Flora & Fauna

Ontdek de adembenemende flora en fauna van Het Land van Wicker! Onze serene, ruime en standvastige omgeving wacht op je komst. Of je nu te voet, te paard of met een ATV wilt verkennen, de veranderende routes zullen je meenemen op een zalige reis door het landschap. Volg het goed gemarkeerde plan van routes en wandelpaden om verborgen pareltjes zoals een wilg, een routoir te ontdekken, of bezoek zelfs een wever aan het werk. Bij Het Land van Wicker vind je een wereld van rust en sereniteit die wacht om ontdekt te worden. Kom en verken met vertrouwen!